Ništa od ostanka u Interu

Alexis Sanchez je najveći gubitnik zbog koronavirusa

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez prošlog ljeta stigao je u Inter na posudbu iz Manchester Uniteda.

Alexis je na Meazzu došao kao veliko pojačanje, no još uvijek nije opravdao očekivanja. Čileanac je dobro krenuo i zabio nekoliko golova, no onda je došlo do povrede zbog koje je čak tri mjeseca bio van terena.

I taman kada se vratio na teren prvenstvo u Seriji A je prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Alexisu posudba ističe za dva mjeseca, ali je jasno da će biti produžena od strane UEFA-e sve dok se ne završi ova sezona.

No, mediji u Engleskoj pišu da je već sada jasno da od Alexisovog ostanka u Interu neće biti ništa. Italijanski klub je već donio odluku da neće otkupiti njegov ugovor, te će se on vratiti u Manchester United.

I Ole Gunnar Solskjaer je govorio o tome da će računati na Alexisa naredne sezone što je najbolji pokazatelj da on neće ostati u Interu. Alexis se nadao da se može dokazati do kraja sezone, ali je pandemija koronavirusa itekako poremetila njegove planove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.