Mata: Van Gaal je nekada znao zaplakati pred igračima

Španac se prisjetio

Mata: Van Gaal je nekada znao zaplakati pred igračima

Španski vezni igrač Juan Manuel Mata prisjetio se u razgovoru za inostrane medije saradnje sa Holanđaninom Louisom van Gaalom.

Veznjak Manchester Uniteda u klub je došao u januaru 2014. godine iz Chelseaja. Samo četiri mjeseca kasnije pridružio mu se Van Gaal s kojim je Mata imao dobru saradnju.

Španac otkriva kako je Holanđanin nekada znao plakati pred igračima Crvenih đavola.

"Prijatan čovjek, veoma autentičan i senzibilan. Ponekada je pokazivao ranjivost i plakao je kada je govorio o nekim stvarima", kaže Mata.

Prvi put se susreo s njim u Los Angelesu tokom priprema za novu sezonu. Tada je Van Gaal tražio od svakog igrača da mu ponaosob uđe u kancelariju.

"Kada sam ušao, on je sjedio sa Giggosom (tadašnji pomoćni trener). Ponudio mi je da nešto popijem i rekao mi da mu ispričam nešto o sebi. Ja sam mu odgovorio: 'Zovem se Juan, imam 26 godina i igram fudbal', a on je kazao: 'Ne, ne. Reci mi kakva si osoba. Da li imaš porodicu i šta je za tebe bitno u životu'".

Tada je shvatio da Van Gaal može biti itekako topla osoba. Poslije ga je još malo nahvalio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je više od trenera. On je sjajan čovjek od kojeg sam mnogo naučio", kaže Mata.

Podsjetimo, Holanđanin je na klupi pomenutog evropskog velikana ostao dvije godine, a nakon toga ga je naslijedio Jose Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi