EPA

Bliži se kraj saradnje koja traje od 2011.

Neuer traži jedno, Bayern nudi drugo

Mediji u Njemačkoj uvjereni su kako će Manuel Neuer napustiti Bayern.

Legendarnom njemačkom golmanu u ljeto 2021. godine ističe ugovor s Bayernom, ali pregovori između dvije strane su zapeli i sve je izvjesnije da će uskoro uslijediti rastanak.

Bild je prije nekoliko dana objavio kako je Neuerov agent nakon samo četiri minute napustio Bayernove prostorije, a sada je poznato i šta tačno koči pregovore između Bavaraca i njihovog kapitena.

Vodeći ljudi Bayerna navodno nude Neueru ugovor na još dvije godine, dok on želi dvije više, odnosno do 2025. godine, a uvijek pedantnim Nijemcima se ne dopada ni probijanje finansijskih gabarita koji bi se u tom slučaju dogodili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu se već spremaju na život bez Neuera. Nakon što su u međuvremenu potvrdili da su doveli Alexandera Nubela iz Schalkea, posljednjih dana vode pregovore i sa Marc-Andreom ter Stegenom koji je trenutno nezadovoljan svojim primanjima u Barceloni.

S druge strane, špekuliše se da će Neuer, ukoliko napusti klub, karijeru vjerovatno nastaviti u Engleskoj. Za njega je zainteresovan Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.