Foto - Instagram

Bellingham ide ka vrhu

Zarađuje samo 145 funti sedmično, a za nekoliko mjeseci ga čekaju milioni na računu

Midhat Šljivak

Nova velika nada engleskog fudbala zove se Jude Bellingham.

Ovaj čudesni 16-godišnjak zaludio je najveće engleske klubove, ali on je po svemu sudeći odlučio da ne prihvata ponude s Ostrva i vjerovatno će postati novi član Borussije iz Dortmunda.

Iako ima samo 16 godina Bellingham već uveliko igra za prvi tim Birminghama u Champiponshipu i iz utakmice u utakmicu je pokazivao zaista nevjerovatan talenat, te je bilo očekivano da će veliki timovi 'napasti' ovog tinejdžera.

Posebno je uporan bio Manchester United. Tim s Old Trafforda je čak angažovao i Sir Alexa Fergusona na sastanku s roditeljima, no Bellingham je navodno već odlučio da će karijeru nastaviti u Borussiji.

Naravno, potpisom ugovora za naredni klub, talentovani veznjak će dobiti mnogo više novca nego što sada zarađuje. Njegov ugovor s Birminghamom trenutno vrijedi samo 145 funti sedmično i nema dileme da će se ova cifra debelo povećati već za nekoliko mjeseci.

Izvjesno je da će Bellingham uskoro na račun pospremiti milione, a ostaje nam da vidimo hoće li prve veće pare uzeti u Borussiji ili će se ipak predomisliti i ostati u Engleskoj.

Jude je ove sezone odigrao 35 utakmica za Birmingham i ostvario je učinak od četiri gola i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.