Zbog dopinga

Andrea Iannone suspendovan na 18 mjeseci!

Admin Čaušević

Italijanski motociklist Andrea Iannone je suspendovan na 18 mjeseci nakon što je bio pozitivan na doping testu poslije GP utrke u Maleziji. 

Disciplinski sud FIM-a je danas izrekao Iannoneu suspenziju na godinu i pol, dok su tužitelji za vozača Aprilije tražili četiri godine suspenzije.

Iannone je tokom svjedočenja tvrdio da je nevin te da se nedozvoljeni steroid nalazio u mesu koje je pojeo. Sud je uzeo to u obzir, međutim Italijan nije oslobođen u potpunosti.

Ova suspenzija znači da će Iannone na motor moći sjesti tek u junu 2021. godine pa će u Apriliji morati tražiti zamjenu za 30-godišnjaka.

Očekuje se da se Ianonne u narednom periodu žali Međunarodnom abitražnom sudu za sport (CAS), a kao njegove moguće zamjene spominju se testni vozači Bradley Smith i Lorenzo Savadori.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.