Piše Sport Bild

Mario Gotze na kraju sezone odlazi iz Dortmunda, ali i Bundeslige

Njemački fudbaler i junak finala Mundijala iz 2014. godine Mario Gotze napustit će Borussiju Dortmund na kraju ove sezone.

Gotze ima ugovor još tri mjeseca i nakon isteka potražit će novu sredionu jer mu Milioneri neće ponuditi novi.

Iako se prije nekoliko dana pisalo da će on uprkos odlasku iz Dortmunda ostati u Bundesligi, posljednje informacije koje prenosi Sport Bild kažu da od toga neće biti ništa već da je želja ovog veziste odlazak iz Njemačke.

27-godišnji fudbaler navodno ima želju otići iz Bundeslige i sreću okušati u nekoj drugoj ligi petice. On se nada kako će mu činjenica što je slobodni agent pomoći u namjeri da dobije ugovor vrijedan osam miliona eura na godišnjem nivou.

Podsjetimo, Gotze je fudbaler koji je silaznom putanjom u karijeri krenuo prije nekoliko godina. Nakon što je izgubio mjesto u minhenskom Bayernu, odlučio se za povratak u Dortmund gdje je ranije briljirao, ali ni tu se nije snašao i jasno je kako je trenutno u teškoj situaciji kada je u pitanju pronalazak prave forme

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prilog tome ide i činjenica da je ove sezone špostigao tek tri gola uz jednu asistenciju a odigrao je samo 19 utakmica.

Za kraj dodajmo da se ovaj fudbaler prije nekoliko mjeseci povezivao s Interom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.