Uprkos haosu koji izaziva pandemija novog koronavirusa

Za sada bez promjene termina za početak nove NFL sezone

Iako su Sjedinjene Američke Države već sada u velikom problemu zbog pandemije koronavirusa, NFL ne planira praviti izmjene u svom kalendaru.

Tako će se naredni Draft u najjačoj ligi američkog fudbala održati po planu, ovog mjeseca, ali u TV studiju bez prisustva igrača, navijača itd.

Čelnici NFL-a su saopštili i da se za sada neće odgađati početak nove sezone.

Tako bi nova sezona (2020/2021) NFL-a trebala početi kada je i planirano, u septembru ove godine.

"Naši planovi i očekivanja su u potpunosti usmjereni igranju cijele sezone koja će početi po planu, imati čitav regularni dio i normalan play-off", izjavio je Jeff Pash izvršni potpredsjednik NFL-a, pa nastavio:

"Da li sam siguran? Nisam siguran da ću sutra biti tu, ali planiram kao da hoću. Ista stvar je i sa ligom, planiramo poptunu sezonu".

"Svi naši razgovori i fokus je na normalnoj, tradicionalnoj sezoni koja će početi na svijete, koja će se igrati pred navijačima", istakao je Pash.

Ipak, jasno je da će i NFL pomno pratiti razvoj situacije i odluke američkog zdravstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.