Poznati učesnici Super Bowla
FOTO: EPA

Najgledaniji događaj u SAD-u

Poznati učesnici Super Bowla

S. Grebović

Sinoć su San Francisco 39ersi na svom terenu slavili protiv Green Bay Packersa u finalu konferencije sa 37:20.

San Francisco i Kansas City odmjerit će snage u velikom finalu, odnosno ovogodišnjem Super Bowlu, nakon što su obje ekipe ostvarile pobjede u finalima svojih konferencija u noći između nedelje i ponedeljka.

Igrači San Francisca su drugi izborili učešće u najgledanijem sportskom događaju na američkom tlu nakon što su kasno sinoć na svom terenu pobjedili Green Bay Packerse sa uvjerljivih 37:20 u finalu Nacionalne fudbalske konferencije.

Noć ranije ekipa Kansas Cityja je savladala na svom terenu Tennessee Titanse sa 35:24 u finalu Američke fudbalske konferencije i tako se nakon tačno pola vijeka plasirala u veliko finale.

Ovo će biti 54. po redu izdanje Super Bowla koje će biti odigrano 2. februara u Miamiju na stadionu Hard Rock, a na poluvremenu prisutne će zabravljati zvijezde poput Shakire i Jennifer Lopez, dok će nacionalnu himnu izvesti Demi Lovato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije