Moraju trenirati zajedno barem 15 dana

La Liga poslala klubovima protokol za treninge i nastavak prvenstva

Endin Čaušević

UEFA je danas održala novi sastanak na kojem je zaključeno da postoje šanse da se nacionalna prvenstva nastave u maju.

Utakmice u skoro cijeloj Evropi su prekinute zbog pandemije koronavirusa i još uvijek nema tačnih naznaka kada će biti nastavljene. UEFA je danas donijela odluku da su nacionalna prvenstva prioritet, te da se nadaju da će se utakmice nastaviti u maju.

Nakon svega toga čelnici La Lige su poslali klubovima saopštenje o protokolu koji je donesen u tri segmenta.

Prvi je da igrači treniraju sami, a nakon toga ukoliko je to sigurno da treninge obavljaju u grupama. Jedna grupa smije imati najviše osam članova. I na kraju posljednji segment je da svi treniraju zajedno kada se steknu uslovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije toga svi igrači španskih klubova će biti testirani na koronavirus, a 72 sata nakon testa će moći da pristupe zajedničkom treningu. Donesena je odluka da ekipe moraju zajedno trenirati 15 dana prije nastavka prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.