Neizvjesnost na Bernabeu: Ko će sve napustiti Real?

U fokusu veliki broj igrača

Neizvjesnost na Bernabeu: Ko će sve napustiti Real?

Danas je održan novi sastanak UEFA-e i državnih saveza, ali još uvijek nije jasno kada će se, kako i da li će se nastaviti prekinuta fudbalska takmičenja.

Ono što je jasno jeste da su priritet lige petice i Liga prvaka, te da je otvorena mogućnost da se trenutna sezona "poklopi" sa početkom sljedeće.

Međutim, klubovi ne mogu razmišljati samo o trenutnim problemima, valja raditi i na stvarima iz sportskog segmenta, a koje bi mogla biti itekako važne za budućnost.

Tako španski Diario AS danas piše da bi po okončanju ove sezone, kad god to bilo, mogao uslijediti pravi egzodus iz Real Madrida.

Naime, Real Madrid će za sezonu 2020/2021 u svojim knjigama imati 37 fudbalera i jasno je da mora drastično srezati roster.

Trenutno je u rosteru prvog tima Real Madrida 26 igrača, dok će se po okončanju sezone na Bernabeu vratiti još jedanaestorica. Riječ je o fudbalerima koji su trenutno na posudbama.

To znači da će Real Madrd itekako preći svoju granicu od 25 igrača u prvom timu za narednu sezonu.

Vjeruje se, međutim, da nekolicina fudbalera nemaju budućnost na Bernabeu, pa se tako vjeruje da Borju Mayorala više nećemo vidjeti u dresu Reala. Također, prioriteti Reala su i prodaja velikih imena na koja se ne računa, Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza.

"U opasnosti" su i igrači čiji ugovori sa klubom ističu na ljeto 2021. godine i koje bi Real mogao pokušati prodati kako bi od njihovih transfera barem nešto zaradio. Takva sudbina bi mogla zadesiti Luku Modrića i Lucasa Vazqueza.

Dani Ceballos i Jesus Vallejo su dvojica fudbalera Reala čije će posudbe u drugim klubovima isteći, a koji će nastaviti tragati za minutažom kako bi izborili svoje mjesto u reprezentaciji za EP. Vjerovatno će obojica biti poslana na nove posudbe ili pak realizovati trajne transfere.

Achraf Hakini i Martin Odegaard su igrači koji su u proteklom periodu igrali sjajno na posudbama i od kojih klub sigurno neće odustati. Ipak, pitanje je da li će sljedeće sezone dobiti šansu u prvom timu Reala ili će ponovo na posudbe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema onome što se piše u posljednje vrijeme, najjasnija je situacija Mariana Diaza i Luke Jovića. Realu nisu potrebni i klub će ih pokušati prodati.

Svakako treba pomenuti i Alberta Sora, Lucu Zidanea, Andriyja Lunina i Alvara Tejera koji su također na posudbama i koji će vjerovatno ponovo biti poslani u druge klubove.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi