Da li će doći do prekida?

Bjelorusi su prkosili svima, no sada su javljaju prvi problemi

Samir Mlaćo

Dok je većina Evrope u stanju panike zbog pandemije novog koronavirusa, u Bjelorusiji život, barem naizgled, teče normalno.

Nema restriktivnih mjera, iako zdravstveni sistem radi punom parom i pokušava locirati sve zaražene virusom Covid-19, pa i sport u Bjelorusiji cvjeta.

Posebno se to može reći za Vysshaya ligu, čija je sezona počela ovog mjeseca u jeku globalne pandemije i koja je jedini fudbalski šampionat u Evropi koji se i dalje igra - i to pred navijačima.

Ipak, čini se da uskoro slijedi prvi problemi.

Naime, navijači pojedinih klubova žele da se prvenstvo obustavi, a sve zbog epidemiološke situacije i straha od širena koronavirusa okupljanjem na tribinama, odnosno utakmicama.

Sve su započeli navijači Shakhtyor Soligorska, a zatim im se se priključili fanovi Neman Grodno.

Pozvali su i isto skupine da učine isto.

Navijači u Bjelorusiji nose zaštitne maske na stadionima, a dobijaju i antiseptički gel za ruke. U prvenstvu su do sada odigrana dva kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.