Zašto se fudbal igra još samo u Bjelorusiji?

Vladimir Bazanov je razlog

Zašto se fudbal igra još samo u Bjelorusiji?

M. Šljivak

Fudbalsko prvenstvo Bjelorusije jedino je koje se i dalje igra.

I dok u svim zemljama Evrope traje prekid zbog pandemije koronavirusa, Bjelorusi su odlučili da ne prekidaju takmičenje, pa je tako i ovog vikenda odigrano novo kolo.

Zašto se u Bjelorusiji igra objasnio je prvi čovjek Fudbalskog saveza Vladimir Bazanov.

"Zašto ne bismo igrali? Nije nikakva kritična situacja i zato smo odlučli da sezona traje", rekao je Bazanov.

Pored toga što fudbal nije stao, navijačima je također dozvoljeno da s tribina prate utakmice. Nikakvih zabrana nema.

"Vidio sam da na evropskim stadionima navijačima nije dozvoljeno da prisustvuju utakmicama. Ali, dosta njih se okuplja oko stadiona, pa tako da nema smisla da se igra meč iza zatvorenih vrata.

Ni njega nije strah koronavirusa...

"Prošle godine sam stalno prisustvovao utakmicama, nema razloga da tako bude i ove", završio je Bazanov.

U Bjelorusiji je trenutno zabilježeno 76 slučajeva koronavirusa.

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
U pravu su ljudi, kad imaš disciplinu i odgovornost prema sebi, a i općenito prema drugim ljudima, nema potrebe za panikom, ljude čudi brzina širenja zaraza i smrti u Italiji, a ne znaju da svaki treći Italijan nakon što sere, ne opere supak i ide da jede, mislim da je se kod nas mogao igrati fudbal, na tri stadiona bez publike Koševo, Grbavica, Bilino Polje i eventualno i na četvrtom u Banja Luci, radnim danima i vikendom, oni koji igraju radnim danom "prvo" kolo, drugo da igraju vikendom i tako da se vrte u krug, mi imamo ovoliko zaraženih zahvaljujući našoj neodgovornoj i bezobraznoj dijaspori, kojima nismi trebali dati da udju u državu, jer čim su države u kojima trenutno žive, najavili zabranu kretanja i stopiranje radova, naši se osile i dolaze da se kurce kako je dobro u Njemackoj, Francuskoj, Italiji... a dok su došli do BiH, svratili su u tri benzinske, tri prodavnice i usput su pokupili virus, i kad kažu naše vlasti da se ide kući, oni glume neku silu i ludilo organizuju roštilje i zaraze ostale ljude, znam dosta dijaspore svaki drugi je takav, ne **** naš zakon ni 5%, kurce se kad dođu, a kad odu na zapad manji su od makovog zrna
9 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi