Prozivka zakazana za 13. april

Šišmiši se vraćaju na trening

Fudbaleri Valencije vraćaju se treninzima za tačno 10 dana.

Španski AS javlja kako je prozivka zakazana za 13. april u Trening centru Ciudad Deportivo de Paterna.

Treninzi će se, po uzoru na one kakve rade bundesligaši Dortmund i Schalke, obavljati u grupama. Dakle, po dva igrača će skupa raditi i bit će izolovani, odnosno odmaknuti na propisnu udaljenost od ostalih grupa.

Prvenstvo u Španiji prekinuto je prije tri sedmice i za sada nije poznato kada će i da li će uopšte biti nastavljeno.

Valencia je u svojim redovima do prije nekoliko dana imala mnog zaraženih igrača, članova uprave i ostalog osoblja kluba, ali prije dva dana objavljeno je kako su svi izliječeni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Šišmiši se trenutno nalaze na 7. poziciji u La Ligi sa 42 osvojena boda poslije 27 odigranih utakmica.

Koronavirus je inače na svojoj najvišoj razini ovih dana u Španiji i zato čudi ovakva odluka kluba s Mestalle. Španija je jedna od najzaraženijih zemalja svijeta u ovim momentima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.