Neville o epizodi u Valenciji: Da sam bar poslušao Fergusona...
Foto: EPA

"Simeone je užasan čovjek"

Neville o epizodi u Valenciji: Da sam bar poslušao Fergusona...

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Gary Neville govorio je za Sky Sports o svom vremenu provedenom na klupi Valencije.

Englezu je to bio prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri, ali u novoj ulozi se nije najbolje snašao i nakon 28 utakmica mu je uručen otkaz.

Shvatio je tada Neville koliko je zapravo teško biti pokraj aut-linije, a danas sebi najviše zamjera što nije slušao mentora Alexa Fergusona koji mu je dao jasne savjete čim je došao na čelo Valencije.

"Već tada sam mogao vidjeti da su neki igrači nezadovoljni. Sjećam se da sam razgovarao sa Alexom Fergusonom i da mi je on rekao: 'Samo ih se riješi, sine. Zaštiti se. U svlačionici moraš imati samo ljude koji misle u istom smjeru kao i ti'", prisjetio se Neville, pa potom dodao:

"Ali, nisam slušao. Pokušao sam razgovarati sa igračima, utjecati na to da promijene svoje mišljenje, ali sve je ostalo isto. Zanemario sam Fergusonove riječi..."

Iz vremena provedenog u Španiji posebno su mu u sjećanju ostala dva trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prvi je Ernesto Valverde, tada je vodio Athletic Bilbao. Tokom utakmice tri puta je mijenjao formaciju i uvijek je bio jedan korak ispred mene. Osjećao sam kao da se igra sa mnom, kao da sam marioneta. Upamtio sam i Simoenea. Protiv Atletico Madrida je to izgledalo kao da me 90 minuta nježno davi. Na kraju utakmice otišao sam da mu pružim ruku i čestitam, ali on je samo projurio pored mene. To je nepoštovanje. I prije toga sam mislio da je užasan čovjek, a tada sam se dodatno uvjerio u to", dodao je Neville.

Neville od otkaza u Valenciji više nije vodio nijednu ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi