U 86. godini

Preminuo bivši igrač Veleža i Partizana Ranko Borozan

Samir Mlaćo

Preminuo je bivši igrač Veleža i Partizana Ranko Borozan.

Borozan je preminuo u 86. godini, a karijeru je počeo u Veležu. Nastupa je u ekipi koja je po prvi put izborila nastup u Prvoj ligi Jugoslavije 1952.godine. Potpunu afirmaciju stekao je u Partizanu s kojim je osvojio dva Kupa Jugoslavije.

"Fudbalsku karijeru je počeo u Veležu, a punu afirmaciju je stekao u Partizanu, za koji je nastupao od 1954. pa do 1957. godine i osvojio dva kupa Jugoslavije. Bio je deo ekipe Partizana koja je odigrala legendarni prvi meč u istoriji Kupa evropskih šampiona u Lisabonu protiv Sportinga (3-3, 14. septembar 1955).

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice", stoji na stranici Beograđana.

"FK Partizan ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Borozan", poruka je iz beogradskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poruka je stigla i iz Mostara.

"FK Velež Mostar ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Borozan".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.