Haris Ovčina: Zdravlje je najvažnije, nadam se što skorijem nastavku prvenstva

Prvotimac FK Velež

Haris Ovčina: Zdravlje je najvažnije, nadam se što skorijem nastavku prvenstva

Pandemija koronavirusa uspavala je svijet sporta kako skoro u cijelom svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini. 

Mreže miruju, stadioni su prazni, a igrači nogometnih klubova u našoj zemlji treninge obavljaju uglavnom svojim kućama, te osluškuju vijesti kad će i hoće li se uopće nastaviti BH Telecom Premijer Liga. 

I nogometaši Veleža kao i svi drugi obavljaju obveze date od strane kluba u svojim domovima a prvotimca Rođenih Harisa Ovčinu pitali smo kako on provodi ove dane kad se nogometu i sportu općenito još ne vidi nastavak.

"Sigurno je danas je ovo stanje s pandemijom koronavirusa itekako poremetilo" - govori Ovčina i dodaje:

"Mi smo taman uzeli jedan dobar zamah, uhvatili formu i siguran sam da bi iz utakmice u utakmicu popravljali greške iz ovih prethodnih susreta, da bi bivali sve bolji i bolji, ali šta je tu je. Sada je vanredna situacija, trebamo prvenstveno misliti na svoje zdravlje i zdravlje sviju oko nas te ne zanemarivati savjete koje dobivamo od medicinskog osoblja. Mi treniramo, treninge odrađujemo kućama, stručni štab nam šalje stvari koje treba da odrađujemo i toga se striktno pridržavamo. Nadam se da će se prvenstvo nastaviti što prije i da ćemo mi što spremniji dočekati taj trenutak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Haris, dok se iščekuje nastavak prvenstva, Red Army jučer je proslavio 39-ti rođendan?

"Da, ovu priliku koristim da im čestitam punih 39. godina i još jednom zahvalim za svu podršku koju dobivamo od njih iz utakmice u utakmicu. Nadam se i ne sumnjam da će tako nastaviti i u budućnosti" - kazao je Ovčina za SportSport.ba. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi