Njemački klub odlučio pomoći

Stadion Borussije Dortmund pretvoren u bolnicu tokom pandemije koronavirusa

Endin Čaušević

Borussia Dortmund je oduševila njemačku javnost jer su u klubu odlučni što više pomoći državi da se izbori s pandemijom koronavirusa.

Ranije su se fudbaleri ovog kluba odrekli većeg dijela svojih plata kako ostali uposlenici ne bi ostali bez posla, a sada je Dortmund odlučio napraviti još jedan sjajan potez.

Naime, engleski mediji prenose da su odlučili stadion pretvoriti u centar za zaražene od koronavirusa. Signal Iduna Park je najveći stadion u Njemačkoj, te je klub bez razmišljanja isti ustupio državi kako bi napravili od njega mjesto gdje će se liječiti zaraženi.

Oni koji sumnjaju da su zaraženi će biti testirani u sjevernom dijelu stadiona gdje je napravljena velika izolacija. Unutar stadiona su i kreveti gdje će oni zaraženi biti smješteni u izolaciju, te će imati tretmane kao u bolnici.

Ovaj potez njemačkog kluba je oduševio javnost u ovoj zemlji, te su poručili da su u Dortmundu još jednom pokazali da imaju veliko srce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.