EPA

Osvrnuo se na špekulacije

Rivaldo savjetuje Barcelonu: Lautaro? Neymar je bolje rješenje...

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo savjetovao je Barceloni da dovede Neymara u svoje redove.

U posljednje vrijeme brojni fudbaleri se dovode u vezu s Barcelonom, ponajviše Interov Lautaro Martinez i Neymar koji je već bio na Camp Nou, a Rivaldo nema dilemu ko bi bio bolje rješenje za Katalonce.

O potencijalnim pojačanjima Barcelone pisao je i u svojoj kolumni za Betfair.

"Raste glasina o namjeri Barcelone da u nadolazećem prijelaznom roku dovede Lautara Martineza ili Neymara. Iako je mladi Argentinac jako dobar fudbaler, vjerujem da je Neymar bolje rješenje i da je jedino on sigurna opklada da bude u startnih 11 uz Messija. U prošlosti mnogi nisu uspjeli da opravdaju očekivanja i da igraju uz Messijaa", piše Rivaldo.

Rivaldo, koji je i sam igrao za Barcelonu, također navodi kako je njegov sunarodnjak jedan od rijetkih fudbalera koji ne osjeća pritisak na terenu i da bi bio sigurno rješenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Martinez bi možda za dvije ili tri godine mogao biti dobro pojačanje", dodaje Rivaldo.

Zainteresovan za povratak u Barcelonu je i sam Neymar, što je nedavno za Mundo Deportivo otkrio i Lionel Messi, koji je istakao kako bi volio igrati ponovo sa brazilskim ofanzivcem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.