Barcelona će biti veliki gubitnik zbog finansijske krize, a to najbolje pokazuje cijena Coutinha

Prepolovilo se sve

Barcelona će biti veliki gubitnik zbog finansijske krize, a to najbolje pokazuje cijena Coutinha

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho trenutno igra u Bayernu na posudbi iz Barcelone.

Međutim, španski mediji pišu da Coutinho gotovo sigurno neće ostati u minhenskom klubu koji nije spreman na ljeto da plati 120 miliona eura kako bi otkupili njegov ugovor od Katalonaca.

Coutinho će se tako vratiti u Barcelonu gdje se i nije baš pokazao nakon što je u januaru 2018. godine za čak 160 miliona eura stigao iz Liverpoola. I sam Coutinho se ne želi zadržati previše na Camp Nou, te se nada da će na ljeto uspjeti naći novi klub.

Već neko vrijeme se špekuliše da bi se on mogao vratiti u Englesku jer je nekoliko klubova pokazalo za njega interes. No, čini se da u tome vodi Chelsea koji je već kontaktirao Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su ranije postavili cijenu od 100 miliona eura za Coutinha, ali navodno sada će to biti znatno manje. Zbog finansijske krize koja se očekuje u svijetu fudbala i cijene igrača će sigurno biti manje.

Mundo Deportivo piše da bi Barcelona mogla prodati Coutinha za samo 50 miliona eura što je bilo nezamislivo prije nekoliko sedmica. No, Katalonci žele da se riješe ovog igrača, a onda će sva sredstva usmjeriti na dovođenje Lautara Martineza i Neymara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muratbey
Usmjerit ce oni sredstva za prezivljavanje, kakvi Neymari, Martinezi....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi