Velkoski se prisjetio velike pobjede

Na rođendan Sarajevo je bilo bordo, a jedan od junaka stranac: "Nije šuplja, ali volim ovaj grad"

Admin Čaušević

Dva sarajevska rivala su tokom rivalstva koje traje duže od sedam decenija odigrali 140 međusobnih duela, a samo jednom su snage odmjerili na dan grada Sarajeva. Bilo je to 6. aprila 2019. godine. 

Susret se igrao u prazničnoj atmosferi na stadionu Grbavica. Predvođeno Husrefom Musemićem Sarajevo je pred skoro 9.000 gledatelja slavilo s 0:3 i stiglo do najubjedljivijeg trijumfa u periodu poslije agresije na BiH.

S tim trijumfom Bordo momci su trasirali put ka osvajanju titule prvaka. Međutim, pobjeda nad najvećim rivalom i to na gostujećem terenu na rođendan grada nikada nije obična i ne zaboravlja se tek tako, posebice zbog dominantne igre.

Jedan od junaka pobjede bio je i Krste Velkoski. Pogađali su još Darko Lazić i Benjamin Tatar. Makedonac se u razgovoru za SportSport.ba prisjetio može se reći i historijske utakmice.

"Bila je to velika pobjeda ka ostvarenju cilja i osvajanju šampionske titule. Prvi utisci nakon utakmice su bili da smo na najbolji način kao klub čestitali gradu Sarajevu rođendan. Bili smo bolji, nadigrali smo ih u svakom segmentu, zasluženo smo slavili, moglo je biti i ubjedljivije, ali smo bili zadovoljni jer smo grad obojili u bordo boju", kazao je iskusni napadač.

Iskusni 32-godišnjak je na tom susretu bio i kapiten tima s Koševa.

"Kao kapiten imam malo veću obavezu i odgovornost od ostalih. Svojim zalaganjem i igrama nastojim da ja kao neko ko nije rođen u Sarajevu i Bosni i Hercegovini budem motiv više igračima. Poštujem i volim ovaj klub. Dajem maksimum, podređen sam timu da igram gdje treba."

Velkoski je prvi put u Sarajevu igrao od 2014. do 2016. godine. Bordo dres je ponovo obukao sredinom 2017. godine. U međuvremenu je kako kaže izuzetno zavolio grad na Miljacki i bordo dres.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ponosan sam što sam jedan dio karijere, mogu reći i najbolji proveo u ovom klubu. Stvarno sam zavolio ovaj grad i klub, kao da sam ovdje 100 godina. Nije to šuplja ili se nekom uvlačim. To sam pokazao svojim igrama na terenu, nadam se da ću tako nastaviti i u budućnosti", poručio je fudbaler rođen u mjestu Struga.

Velkoski je do sada upisao 175 nastupa za Sarajevo uz 60 golova. Jedan je od trofejnijih igrača Bordo tima s obzirom na osvojene dvije titule prvaka BiH te dva Kupa. U karijeri je još nastupao za makedonske Rabotnički i Metalurg, rumunski Ceahlaul Piatra Neamt, kiparski EN Paralimniou, korejski Incheon te tajlandski Swat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.