Sušić i Pašić kao Messi i Villa

Strašan tandem Bordo tima

Sušić i Pašić kao Messi i Villa

A. Čaušević

Safet Sušić i Predrag Pašić su briljirali u dresu FK Sarajevo početkom 80-ih godina prošlog vijeka. 

Osim što su predstavljali glavobolju odbranma u nekadašnjoj Prvoj ligi Jugoslavije, isto su radili i na eurosceni. Jednu od boljih utakmica su odigrali u septembru 1982. godine.

Sarajevo je u prvom meču prvog kola gostovalo Slaviji iz Sofije. Ukoliko bi Pašića i Sušića s tog susreta poredili s nekim od tandema iz svježnijeg perioda duo Bordo tima je izgledao poput Lea Messija i Davida Ville, udarnog tandema Barcelone prije 10-ak godina.

Sušić je te noći svojim dribliznima i velemajstorskim potezima izluđivao igrače Slavije, dok je Pašić bio zadužen za realizaciju s obzirom na dva postignuta gola. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U revanšu dvije sedmice kasnije Sarajevo je na Koševu slavilo s 4:2. Husref Musemić je postigao hat-trick, a strijelac četvrtog gola bio je upravo Sušić.

Inače, Sušić je nakon toga prešao u PSG, dok se Pašić na Koševu zadržao još tri godine, osvojio titulu prvaka Jugoslavije te potpisao za Stuttgart.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi