Gdje je sada višedecenijski simbol stadiona Grbavica?

U odličnom stanju

Gdje je sada višedecenijski simbol stadiona Grbavica?

A. Čaušević

Na dan kada Sarajevo slavi svoj rođendan kao jedan od neizostavnih simbola šehera na Miljacki definitivno se smatra i stadion Grbavica.

Kako grad Sarajevo, tako i stadion Grbavica koji tokom opsade duge 1425 dana bila prva linija odbrane bh. prijestolnice ima svoje simbole. Dom FK Željezničara je bio prepoznatljiv po lokomotivi na istočnoj tribini.

Lokomotiva je više decenija stajala na istočnoj tribini te je postala zaštitni znak popularne Doline ćupova. Nakon niza godina bez adekvatnog održavanja izgled lokomotive je osvježen tokom 2015. godine.

Tada je lokmotiva ofarbana u autentičnu boju s dodatkom plave boje na pojedinim dijelovima te natpisom: "Kad mašina tvoja krene...", aludirajući na nadimak sarajevskih Plavih.

Početkom izgradnje istočne tribine na ljeto 2016. godine čuvena lokomotiva je premještena kod ulaza na na južnu tribinu. Tu se i trenutno nalazi i sluteći prema posljednjim fotografijama u odličnom je stanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti