Wolvesi ciljaju na ozbiljnu zaradu

Koliko košta "zvijer" sa Molineuxa? Velikani su dobili odgovor

Adama Traore je još 2015. godine stigao na Otok, nakon što je napustio Barcelonu u kojoj nije dobio šansu.

Iako su svima koji su gledali Traorea u dresovima Aston Ville i Middlesborugha bilo jasno da se radi o fudbaleru posebnih kvaliteta, on tek je ove sezone skočio u prvi plan i počeo plijeniti pažnju evropske fudbalske javnosti.

Nuno Espirito Santo (trener Wolverhamptona) je pronašao pravu poziciju i ulogu za 24-godišnjeg Traorea i tako "oslobodio zvijer".

Naravno, odmah su i evropski velikani počeli obraćati više pažnje na nekadašnjeg omladinca Barcelone.

Počelo se ozbiljno špekulisati da bi brzi i snažni dribler uskoro mogao obući dres Real Madrida, Bayerna ili Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada engleski mediji pišu da su Wolvesi odredili cijenu za svog krilnog fudbalera i da ona iznosi 70 miliona funti (blizu 80 miliona eura). Eventualni transfer Traorea bi tako donio njegovom Wolverhamptonu ozbiljnu zaradu s obzirom da je 2018. godine za njegov dolazak na Molineux izdvojena suma od 20 miliona eura.

Adama Traore je ove sezone postigao šest golova i upisao 10 asistencija u dresu Wolvesa, a vrijedi istaći i da je prvi u Premiershipu po broju pokušanih, ali i uspješnih driblinga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.