Čim se lopta zakotrlja...

Na stadionima Bundeslige planirano da bude ukupno 239 osoba

Edmir Škorić

Od 11. marta se ne igra nogomet u Njemačkoj, ali je plan da se u maju ponovo krene s prvenstvima.

Bundesliga je suspendovana do 30. aprila, nakon čega bi čelnici Njemačkog nogometnog saveza trebali da donesu odluku o tome kada će se nastaviti utakmice.

Čim budu stečeni uslovi, Nijemci planiraju da nastave s nogometnim aktivnostima, a Bild prenosi da bi se igrali bez publike i da bi na stadionu ukupno bilo 239 osoba.

Njih 126 bilo bi na i oko terena i činili bi ga nogometaši, treneri, medicinsko osoblje, fotoreporteri i kamermani te dječaci koji skupljaju lopte. Umjesto 12, kao do sada, bilo bi četvero sakupljača lopti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na tribinama bi bilo još 113 osoba - novinari, obezbjeđenje u manjem broju nego občno i po osam klupskih čelnika, a plan je da se ne dozvoli prisustvo VIP gostima i zaposlenima u klubovima koji nemaju neku bitnu funkciju.

Također, oko stadiona bi bilo 50 članova obezbjeđenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.