Ispunit će mu želju

To se rijetko viđa: Athletic Bilbao pokazao koliko poštuje Aduriza

Endin Čaušević

Iskusni španski napadač Aritz Aduriz nedavno je proslavio svoj 39. rođendan, ali čini se da još uvijek nema namjeru da ide u penziju.

Aduriz je trenutno član Athletic Bilbaa u kojem igra već osam sezona nakon dolaska iz Valencije. Iako je već veteran sa 39 godina on još uvijek nema namjeru da se penzioniše.

Španac s Athleticom ima ugovor do kraja ove sezone, ali je pokazao želju da ostane u ovom klubu. Iako je dobio nekoliko ponuda iz Segunde on vjeruje da i dalje može igrati na vrhunskom nivou.

No, ugledna Marca piše da su čelnici Athletica odlučili Adurizu ponuditi ugovor na još godinu dana jer ih je on itekako zadužio igrama u dresu ovog kluba.

Aduriza ćemo tako i naredne sezone gledati u La Ligi u dresu Athletica za koji je u dosadašnjoj karijeri odigrao 407 utakmica i zabio je 172 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.