Igrač Athletica priznao: Prišli smo sudiji prije utakmice i rekao je da ne brinemo
Foto - EPA

Berchice imao zanimljivo priznanje

Igrač Athletica priznao: Prišli smo sudiji prije utakmice i rekao je da ne brinemo

M. Šljivak

Fudbaler Athletic Bilbaa Yuri Berchice otkrio je zaisa nevjerovatne stvari vezane za utakmicu polufinala Kupa Kralja protiv Granade.

Upravo je Berchice svojim golom u 81. minuti meča za poraz od 2:1 (prvi meč 1:0 za Athletic) donio baskijskom klubu finale protiv velikog rivala Real Sociedada, a zatim je otkrio neke nevjerovatne stvari.

On, Inigo Martinez i Inaki Williams bili su pod prijetnjom suspenzije za finale i u slučaju žutog kartona propustili bi finale. Odlučili su da to prije meča kažu sudiji Carlosu Del Cerru Grandeu i on je odlučio da im pomogne.

"Prišli smo mu prije utakmice. Rekao nam je da ne brinemo, da će to imati u vidu, ali da mu trebamo pomoći u tome. Na kraju smo prošli dobro", rekao je Berhiche.

Carlos Del Cerro Grande je odradio jako dobar posao u ovom meču, dodijelio je samo četiri žuta kartona, pa će Athletic biti kompletan u finalu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti