Odgođeno i finale Kupa Kralja?!

Kada će baskijski rivali odmjeriti snage?

Odgođeno i finale Kupa Kralja?!

Zbog panike od širenja koronavirusa nastao je haos i u španskom fudbalu.

Donose se odluke o utakmicama bez publike, odgađanju, a pojavljuju se i informacije da bi La Liga mogla biti prekinuta barem do aprila.

Ni finale Kupa Kralja, izgleda, neće biti odigrano u terminu u kojem je to pvobitno predviđeno.

U finalu Kupa Kralja će se gledati baskijski derbi, duel Ahtletic Bilbaa i Real Sociedada.

Ova utakmica se trebala igrati na stadionu La Caruja u Sevilli 18. aprila, ali Cadena SER saopštava je donesena odluka da se odgodi.

Za sada nema tačnih informacija kada bi se utakmica mogla odigrati, ali se već špekuliše da bi to mogao biti 30. maj, datum za koji je već zakazano finale Lige prvaka.

Valja istaći ni da finale Lige prvaka nije "sigurno", jer je zbog svega što se dešava moguće da i raspored "borbe za ušati trofej" pretrpi izmjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi