Foto: EPA

Flick našao način da zabavi igrače

Igrače Bayerna dočekalo iznenađenje na današnjem treningu

Fudbaleri Bayerna nedavno su ponovo počeli s treninzima.

Zbog opasnosti od globalne pandemije koronavirusa Bavarci su dvije sedmice radili online, putem interneta, ali u međuvremenu dobili su odobrenje da se nastave pripremati u svom trening centru.

Igrači na trening dolaze odvojeno i treniraju u manjim grupama koje ne broje više od pet članova, a strogo se pridržavaju i pravila socijalne distance, kao i održavanja higijene.

Kako u takvim okolnostima Bayernovim zvijezdama ne bi bilo dosadno, trener Hansi Flick došao je na ideju da na današnjem treningu kombinuje dva sporta - fudbal i pikado. Na teren je postavljena napuhana daska za pikado, a zadatak fudbalera je bio da pokažu koliko su precizni u gađanju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da su se dobro zabavljali može se zaključiti i na osnovu fotografija i videozapisa koji dolaze iz Njemačke.

Foto: twitter.com/itstheicebird
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.