Sane je sve bliže Minhenu: Bayern i City dogovaraju konačnu cijenu
Foto - EPA

Ofanzivac stiže na Allianz Arenu

Sane je sve bliže Minhenu: Bayern i City dogovaraju konačnu cijenu

Midhat Šljivak

Bayern i Manchester City počeli su pregovore o transferu 24-godišnjeg reprezentativca Njemačke Leroyja Sanea.

Bavarci već godinu dana pokazuju interes za dovođenje krilnog fudbalera Cityja, a prošlog ljeta je bio na korak od dolaska u Minhen, ali je transfer zaustavila povreda.

Tim iz Minhena nije odustajao. Konstantno su bili u kontaktu s fudbalerom i njegovim agentom i čini se kako će tokom ljeta Sane konačno obući dres Bayerna.

Igrač je već pristao na dolazak, ali je preostalo da se klubovi dogovore oko iznosa odštete. Bayern se nada da će ih Sane koštati manje od 70 miliona eura, dok City traži oko 85 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, činjenica je da su sve strane veoma blizu dogovora. Sane je na korak od Bayerna i vrlo vjerovatno ga od naredne sezone gledamo u dresu bavarskog velikana.

Sane je u City stigao 2016. godine iz Schalkea za 45 miliona eura, a u 134 odigrane utakmice postigao je 39 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
ABd uskoro potpis
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi