Fina cifra...

Koliko će Dinamo novca isplatiti Bjelici zbog raskida saradnje?

U proteklih nekoliko mjeseci je postalo jasno da u Dinamu, koji je postao faktor i u evropskim okvirima, ipak nešto ne štima.

Svi problemi na relaciji uprava - trener (pa i igrači) izašli su na vidjelo nakon odbijanja Bjelice i fudbalera Dinama da pristanu na smanjenje plata.

Ubrzo nakon toga se počelo špekulisati da je trener Nenad Bjelica bivši, a danas je to postalo i zvanično.

Bjelica i Dinamo su dogovororili sporazumni raskid ugovora, a hrvatski trener Maksimir napušta u zamjenu za novčanu odštetu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Index.hr piše da će Bjelica na konto odštete zbog prekidanja ugovora koji je trebao trajati još godinu i po inkasirati čitavih milion eura. To je iznos jednak 2/3 njegove godišnje plate u Dinamu.

Cifra koja će svakako natjerati Bjelicu da uz osmijeh napusti Maksimir.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.