Bjelica: S Mamićem se nisam uspio posvađati
EPA

Napustio kormilo Dinama

Bjelica: S Mamićem se nisam uspio posvađati

Ono što se prethodnih dana najavljivalo, dobilo je službenu potvrdu - Dinamo je ostao bez trenera.

Nenadu Bjelici je ugovor sa 'modrima' važio još 15 mjeseci, ali njegov odnos s čelnicima kluba pogoršao se kada je odbio prihvatiti odluku o rezanju primanja i rastanak je bio neminovan.

Sjajni stručnjak je danas doputovao u Zagreb kako bi sve rasčistio s Dinamom, a poslije tri i pol sata sastančenja donesena je odluka da se saradnja sporazumno prekine. Nakon nešto manje od dvije godine.

"Odlazim iz Dinama na obostrano zadovoljstvo. Moj odnos klubom je bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali odjednom je sve to nestalo. Sa Zdravkom Mamićem sam zadnji put pričao 18. marta i planirali smo novu sezonu. Za dvije godine saradnje nismo se nijednom uspjeli posvađati", kazao je Bjelica, a onda otkrio šta je presudilo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nedostajalo je komunikacija u odlukama oko smanjenja plaća", ističe Bjelica kojeg će na klupi gotovo sigurno naslijediti Igor Jovičević.

U proteklom periodu Bjelica je s Dinamom bilježio odlične rezultate.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Moj Bjelica nije se rodio ko je hercegovcu izbio fening iz dzepa,kladionice su iz bosne odnjele milijarde a radnike su otpustili cim im je zabranjen rad da im nebi morali ni jednu platu dati.To im treba zapamtiti kad se sve ovo zavrsi al bolesni kockari ce potrcat u kladare cim se procuje da otvaraju
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi