Foto - EPA

Aranguiz stiže u Bayern

Iznenađujući posao Salihamidžića i Bayerna

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić veoma je blizu realizacije iznenađujućeg transfera.

Salihamidžić je, prema tvrdnjama njemačkih medija, dogovorio dolazak čileanskog veznjaka Charelsa Aranguiza, 31-godišnjeg fudbalera Bayera iz Leverkusena.

Ovaj iskusni centralni veznjak ovog ljeta ostaje bez ugovora s Apotekarima. Bayern je odlučio da ga angažuje u besplatnom transferu i Aranguiz je sa Salihamidžićem već verbalno dogovorio dolazak u Minhen.

To će sasvim sigurno biti transfer karijere za ovog fudbalera koji je prethodnih pet godina nosio dres tima iz Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čileanac je prije Bayera igrao još za Internacionaln, Udinese, Quilmes, Universidad de Chile, Colo Colo i Cobrelou.

Ove sezone Aranguiz je odigrao ukupno 27 utakmica u svim takmičenjima i ostvario je učinak od tri gola i šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.