Leroy Sane sve bliži velikom transferu

Da li će mu se konačno ispuniti želja?

Leroy Sane sve bliži velikom transferu

Predstavnici ofanzivca Manchester Cityja Leroyja Sanea su pojačali napore u cilju vraćanja njihovog klijenta u domovinu.

Njemački krlini fudbaler se, prema pisanju Mirrora, bliži napuštanju Manchester Cityja na ljeto i realizaciji toliko željenog transfera u Bayern. Inače, transfer Leroyja Sanea je nešto o čemu se špekuliše već dosta, dosta dugo.

Sane je u Cityju proveo protekle četiri godine, ali sada, navodno, njegovi predstavnici intenzivnije nego ikada rade na povratku u Bundesligu (u City je stigao iz Schalkea).

Bayern je navodno spreman ponuditi oko 80 miliona eura za Sanea, što je cifra o kojoj City nije želio ni razgovarati prošlog ljeta. Međutim, u međuvremenu je Sane pretrpio tešku povredu i možda Građanima 80 miliona eura ipak bude dovoljno da puste svog ofanzivnog fudbalera.

Sane je, podsjetimo, u augustu zaradio povredu ligamenta koljena zbog kojeg ove sezone nije izlazio na teren. To, međutim, nije odvratilo Bayern koji bi ga zbog svega što se desilo mogao dobiti po povoljnoj cijeni.

Inače, Sane je pod ugovorom sa Cityjem još samo godinu dana, a kako je odbio potpisati novi, City više za njegov transfer ne može tražiti 120+ miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Saneovi predstavnici, menadžerska agencija LIAN Sports, su već potvrdili da su u pregovorima sa Cityjem i Bayernom.

"Istina je da sada konačno imamo pravo obnašati ulogu konsultanata za Leroyja Sanea i sada možemo zakazivati razgovore. Zajedno sa njim, razmjenjujemo ideje sa Cityjem o tome šta bi sljedeći korak mogao biti. Interes Bayerna nije tajna, ali i drugi vrhunski evropski klubovi su nas kontaktirali", izjavio je Damir Smoljan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Hvala Bogu da se i to privede kraju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi