Trener mostarskog kluba za SportSport.ba

Dudić o smanjenju plaća: Nije isto biti u Barceloni i u Veležu...

Jutros je iz mostarskog FK Velež došla informacija kako je klub nakon dugog vaganja situacije bio primoran reducirati primanja za mjesec mart svojim nogometašima i stručnom stožeru za 50%.

Direktor kluba Džemil Šoše za SportSport.ba potvrdio je tu inormaciju te istakao kako je uvođenje nove mjere prošlo bezbolno i među igračima i trenerima koji su svjesni situacije u kojoj se klub nalazi.

Komentar na sve potražili smo i kod trenera Rođenih Feđe Dudića koji je za SportSport.ba nove mjere prokomentirao na slijedeći način:

"Istina je svi u klubu smo pristali na smanjenje plaće za mjesec mart od 50%" - kazao je Dudić i nadovezao se:

"Vjerujte, pregovori su trajali najkraće što su mogli. Ovdje je specifična situacija oko kluba jer zaista svi žive i dišu za Velež što se dalo primijetiti i na utakmicama kojima smo imali maksimalnu podršku. Sada su i igrači osjetili trenutak da trebaju da se solidariziraju s klubom i izađu u susret te pomognu u ovim teškim trenutcima. Ja sam zaista ponosan na igrače kao što sam pukom slučajnošću na press konferenciji poslije utakmice s Borcem i završio tom rečenicom dosadašnji tok prvenstva.Pokazali su odanost i lojalnost klubu. I odmah da kažem, mogu svi reći 'pa šta i u drugim klubovima po Evropi se igrači odriču plaća u ovo vrijeme'. Ali nije isto odreći se plaće igraču Barcelone koji mjesečno zarađuju i po milion, te igraču iz BIH, u ovom slučaju Veleža koji ovim potezom uskraćuju sebi dosta toga reduciranjem polovice plaće."

Na tome nije stao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da će i navijači prepoznati ovaj potez kao što su i prepoznavali našu igru na terenu i bodrili nas maksimalno, te uključiti se koliko su u mogućnosti u pomoći klubu. I zbog svega ovoga je važno da se ako Bog da što prije vratimo na teren i nastavimo s našim poslovima da radimo ono što najbolje znamo, a onda da se radujemo novim pobjedama zajedno s našim navijačima" - kazao je Dudić za SportSport.ba.

Također istakao je kako je vodstvo kluba prema svima bilo prekorektno i da su se na ovaj način željeli da oduže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.