Špekulacije se nastavljaju

Da li će finansijske brige natjerati Atletico da prihvati ponudu Uniteda?

U Atletico Madridu su sve zabrinutiji zbog finansijskih posljedica krize izazvane novim koronavirusom.

Finansijske brige bi mogle natjerati Atletico da proda svog sjajnog veznjaka Saula Nigueza.

Situacija je svakako zabrinjavajuća, a ukoliko bi se slučajno sezona španske LaLiga potpuo otkazala, to bi značilo još gore okolnosti za Atletico. Iako se špekuliše da bi UEFA u tom slučaju mogla Atleticu poslati pozivnicu za Ligu prvaka, Španski fudbalski savez je, prema pisanju Marce, izričit - samo trenutno stanje na tabeli (u slučaju prekida) može odlučiti o putnicima u evropska takmičenja. To znači da bi Atletico Madrid završio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer je na šestoj poziciji, i ostao bez značajnih prihoda.

Takav scenerij bi gotovo sigurno natjerao Atletico na prodaju glavnih igrača, a među njima je svakako i Saul.

Nedavno su se pojavile informacije da je Manchester United spreman za sjajnog veznjaka ponuditi i 80 miliona eura, međutim, možda bude Crvenih đavolima bude dovoljno i nešto manje novca.

Iz Španije stižu vijesti da bi Atletico u slučaju izraženih finansijskih problema pristao Saula prodati za pola iznosa njegove otkupne klauzule od 150 miliona - dakle, United bi veznjaka mogao dobiti za 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Saulov ugovor sa Atleticom vrijedi do 2026. godine, baš kao i pomenuta otkupna klauzula, ali u Unitedu vjeruju da ona nije realna te da svakako mogu kroz pregovore osigurati njegov transfer za drastično nižu cifru.

Navodno na Old Traffordu u 25-godišnjem Saulu Niguezu vidje dugoročnu zamjenu za Paula Pogbu o čijem se odlasku iz Uniteda ponovo intenzivno špekuliše.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.