Pohvalio Ronalda i Messija, ali...

Fernandinho pomalo iznenadio izborom najtežeg protivnika s kojim se suočio

Brazilski internacionalac i dugogodišnji nogometaš Manchester Cityja Fernandinho izabrao je najtežeg rivala s kojim se suočio u fudbalskoj karijeri.

Zadnji vezni igrač je tokom bogate karijere imao priliku da igra protiv zvijezda kao što su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ili Kylian Mbappe i sve ih je pohvalio, ali jedno ime se ipak izdvaja na listi njegovih najtežih rivala.

"Najteži protivnici s kojima sam se suočio bili su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Kylian Mbappe... Svi su oni jako dobri i prave velike probleme defanzivcima", kazao je Brazilac i nastavio: "Ali za mene, jedan od najtežih rivala s kojim sam se suočio je Diego Costa dok je bio u Chelseaju. Bio je u sjajnoj formi. Nadam se da ćemo e opet nekada sresti".

Inače, njih dvojica se više nikada nisu srela otkad je Costa napustio Englesku odnosno Chelasea. Prilika za to mogla bi biti u četvrtfinalu ovogodišnje Lige prvaka. Costin Atletico je tamo već prošao a Fernandinhov City je blizu da mu se pridruži jer je u prvom meču osmine finala pobijedio Real Madrid sa 2:1 u gostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.