Foto - EPA

Tagliafico stiže na Nou Camp?

Barcelona počela pregovore o transferu igrača Ajaxa

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone započela je s nizozemskim velikanom Ajaxom pregovore o transferu 27-godišnjeg lijevog beka Nicolasa Tagliafica.

Junior Firpo koji je stigao prošlog ljeta iz Betisa nije ispunio očekivanja i nije uspio da ugrozi poziciju Jordija Albe, pa je Barca krenula u potragu za novim fudbalerom na ovoj poziciji.

Kao idealnog za konkurenciju Albi vidi Tagliafica. Argentinski reprezentativac igra fantastično u dresu velikana iz Amsterdama i samo se očekivalo kada će se najaviti njegov veliki transfer.

Barcelona je s Ajaxom počela pregovore o transferu i pokušat će ga već ovog ljeta angažovati. Povezivao se u prošlosti ovaj fudbaler s mnogim klubovima, a prema svemu sudeći će obući dres katalonaskog velikana.

Tafliafico je član Ajaxa od januara 2018. godine i ugovorom je vezan do 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.