Vlasnik Dallasa vjeruje svojoj mladoj zvijezdi

Mark Cuban: Dončić bi mogao prestići Nowitzkog na mjestu najboljeg "Mavericka" ikada

Luka Dončić od dolaska u najjaču košarkašku ligu svijeta ne prestaje oduševljavati Amerikance svojom košarkom. 

Jedan od najvećih zagovornika mladog Slovenca upravo je i vlasnik Dallas Mavericksa koji je devedesetih godina u klub doveo mladog, žgoljavog Nijemca, koji je kasnije, ispostavit će se postao najvećim košarkašem u povijesti ove franšize.

Cuban kada govori o Dončiću misli da Luka može u budućnosti skinuti Dirka s tog laskavog trona:

"Može li Luka prestići Dirka kao najbolji igrač Mavsa u povijesti? Može, naravno da može. Prije svega zbog toga što je  NBA liga danas mnogo otvorenija nego što je bila u vrijeme kada je Dirk došao u nju. Zato je tu u startu u prednosti. No još treba postati MVP, još treba osvojiti prsten. Nadam se da će uspjeti. To bi i Dirk volio jer su njih dvojica već postali odlični prijatelji i vidim da jedan drugog podupiru na različite načine" - kazao je kontroverzni Mark Cuban. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.