Mark Cuban želi postati američki predsjednik?

Multimilijarder i vlasnik Dallas Mavericksa

Mark Cuban želi postati američki predsjednik?

Kontroverzni milijarder, te vlasnik američke NBA momčadi Dallas Mavericksa Mark Cuban u razgovoru za Fox News kazao je kako nije nerealno da se kandidira za predsjednika SAD.

U razgovoru je još dodao kako se dosada libio razmišljati o tome, ali da se vremena mijenjaju i da nije nemoguće da uđe u kasnu kampanju 2020. godine. 

"Ne kažem ne iako to nije nešto čime se aktivno bavim, ali držim otvorena vrata. Jednostavno ne zna se što se može dogoditi između sadašnjeg trenutka i novembra ove godine" - dodao je Mark Cuban. 

Tokom života danas već 61-godišnji Cuban bio je izuzetno aktivan na mnogim društvenim i političkim aktivnostima, pogotovo u novije vrijeme. Bio je jako kritičan prema trenutnom rješavanju gospodarskih problema trenutne uprave Bijele kuće kao i prema odgovoru na pandemiju Covid -19 virusa. Posebno je komentirao Trumpove izjave o brzom oporavku američke ekonomije poslije pandemije. 

Procjenjuje se da njegovo carstvo vrijedi 4,3 milijarde dolara pa mu eventualna trka i kampanja za kandidaturu za Bijelu kuću financijski ne bi predstavljale nikakav financijski problem. 

Top Komentari

dinass
Taman je dovoljno retardiran da to i postane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi