EPA

Kriv je Klinsmann

Hertha umalo dovela tri velike zvijezde

Učinimo Herthu ponovo velikom.

Tako je glasio projekat novog gazde ovog bundesligaša Larsa Windhorsta, koji je naumio 'upumpati' ogromna sredstva u klub kako bi ga vratio na stare staze slave, a u tome mu je trebao pomoći Jurgen Klinsmann.

Kao vođu ambicioznog projekta postavio je upravo ovog nekadašnjeg selektora njemačke reprezentacije, ali on je na kraju zbrisao poslije samo dva i pol mjeseca na trenerskoj klupi.

Klinsmann je sidro digao nakon što je potrošio 75 miliona eura odštete za Piateka, Tousarta, Cunhu i Ascacibara, a malo je nedostajalo da u Herthu stignu još tri velika pojačanja. To je u razgovoru za Der Spiegel otkrio Kevin-Prince Boateng.

"Kontaktirao sam Klinsmanna i rekao mu da se želim vratiti u rodni Berlin. Međutim, odgovor od njega nikad nije stigao", rekao je Boateng stariji, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Na ljeto sam planirao uzeti telefon u ruke i pozvati Marija Gotzea i Juliana Draxlera i reći: 'Momci, idemo napraviti nešto ovdje zajedno'. To je bio moj plan - napraviti Herthu ponovno atraktivnom".

Minule zime Boateng je završio u Bešiktašu, a Hertha, koja je potrošila miliona na pojačanja, zauzima tek 13. mjesto u Bundesligi sa 28 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.