MJ vjeruje da bi ga Kobe možda dobio

Jordan uvjeren da bi pobijedio sve osim jednog čovjeka

Midhat Šljivak

Nevjerovatne priče mogu se čuti u ESPN-ovom dokumentarcu The Last Dance o najboljem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu.

Jordan i njegovi bivši saigrači, ali i rivali otkrili su neke zanimljive detalje, a sigurno da ne bi bio legenda da i sam Michael nije vjerovao da je najbolji na svijetu.

Uvije je bio uvjeren da bi apsolutno sve dobio u igri jedan na jedan. Sve osim jednog za kojeg nije siguran - Kobeja Bryanta.

"Ne smatram da bih izgubio protiv bilo koga osim protiv Kobeja Bryanta, jer on 'krade' sve moje poteze", rekao je Jordan.

MJ i pokojni Kobe Bryant imali su priliku igrati jedan protiv drugog krajem devedesetih. Bio je to duel dvije generacije u kojima je Jordan izlazio kao pobjednik na iskustvo, ali Kobe nije previše zaostajao.

Obojica su istinske legende i nema dileme da će zauvijek ostati upisani u košarkašku historiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.