Odluka izazvala brojne kontroverze

EHF ukinuo cijelu nokaut fazu Lige prvaka, poznato ko će na Final Four!

Edmir Škorić
Teme:

Evropska rukometna federacija (EHF) je usljed pandemije koronavirusa odlučila donijeti neke zaista kontroverzne odluke.

Poništeni su mečevi predbaraža i baraža, pa je BiH ostala bez ikakvih šansi da ide na Svjetsko prvenstvo u Egipat naredne godine, ali to nije sve...

EHF je odlučio da poništi i cijelu nokaut fazu Lige pvaka, pa je odmah odredio učesnike Final Foura koji se igra krajem maja ili početkom juna.

ovaj put će se igrati krajem godine, između Božića i Nove godine, a završni turnir igrat će Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim grupama ove sezone u Ligi prvaka završili na prva dva mjesta.

Tako u osmini finala neće biti ni Vardara, Flensburga, Montpelliera, Pick Szegeda, koji će sasvim sigurno biti bijesni na EHF-ovu odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.