Pregovori u toku

Dembele odlazi na posudbu u Arsenal?

Samir Mlaćo

Ousmane Dembele mogao bi uskoro napustiti Barcelonu.

Ovaj fudbaler muku muči s povredama otkako je još stigao na Camp Nou, ove sezone je sakupio tek devet nastupa za Blaugranu, a u klubu velikih problema imaju i sa njegovom disciplinom.

Nije opravdao očekivanja u redovima Katalonaca, a karijeru bi mogao nastaviti u Engleskoj.

On se povezuje sa Arsenalom, a španski Sport piše da je Mikel Arteta pozvao čelnike Barcelone kako bi se raspitao o visini obeštećenja ili eventualnoj pozajmici uz mogućnost otkupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se da će to biti jednogodišnja pozajmica.

Dembele je 2017. godine stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund za 125 miliona eura, a prethodno su ga Milioneri godinu dana ranije od Rennesa kupili za samo 15 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.