Nebeskoplavi "nisu problem"

Claudio Lotito spreman na rizik: Da li bi Juventus prihvatio prijedlog Lazija?

Admin Čaušević

Lazio je nakon skoro dva vijeka u prilici da osvoji Scudetto. Nebeskoplavi su na bod iza vodećeg Juventusa. 

Italijanska vlada je jučer donijela odluku da se indvidualni treninzi nastavljaju 4. maja, a kolektivni dvije sedmice kasnije. To znači da će se Serije A nastaviti krajem maja ili početkom juna.

Claudio Lotito, prvi čovjek Lazija, je spreman prihvatiti da odigra samo jedan meč s Juventusom koji bi odlučio italijanskog prvaka za sezonu 2019/20.

"Naravno da bih to prihvatio. Ja nikad nisam bio problem. Nastavak nama šteti jer smo žrtvovali Europa ligu kako bi igrali manje utakmice. Tako bi igrali jednom sedmično, a ostali dva puta. Ako se prvenstvo nastavi svi ćemo igrati dva puta sedmično, izgubit ćemo prednost", rekao je Lotito.

Inače, sa osam uzastopnih Scudetta Juventus je najdugovječniji prvak u Ligama petice. Ove sezone u međusobnim duelima Lazio je odnio dvije pobjede zato i ne čudi zašto bi Lotito prihvatio samo jedan meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.