Yoshiro Mori iskazao sumnju

Ne isključuje se mogućnost da Olimpijske igre budu otkazane

Admin Čaušević

Ako se ne održe 2021. godine Olimpijskih igara u Tokiju neće nikako ni biti, poručio je predsjednik Organizacijskog odbora, Yoshiro Mori. 

Mori je u razgovoru za japanski list Nikkan Sports poručio ako se Igre ne održe u planiranom terminu biti potpuno otkazane kazavši da ne postoji šansa za neki novi termin.

"Ne. U tom slučaju igre će biti otkazane. Odogodom Igara za sljedeće ljeto smo dobili bitku, a ona će dobiti na važnosti samo ako ih i održimo. Moramo vjerovati u to, inače sav naš naporan rad neće biti nagrađen", izjavio je Mori.

Nakon toga uslijedio je komentar i potparola Igara u Tokiju Mase Takayje koji se ogradio od riječi predsjednika Organizacijskog odbora.

"Novi datum za Tokio 2020. je postavljen i naša misija je da vam isporučimo Igre sljedeće godine. Morijeva izjava je njegovo lično mišljenje", kazao je Takaya.

Prema sadašnjem planu Olimpijske igre bi trebale početi 23. jula i trajale bi dvije sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.