"Sve je ovo Božja kazna zbog onoga što je učinjeno mojoj zemlji"

Korkina ima svoju teoriju

"Sve je ovo Božja kazna zbog onoga što je učinjeno mojoj zemlji"

Svetlana Kokorina je svojevremeno dominirala u svijetu sportske i ritmičke gimnastike, pa u svojim vitrinama ima i dva olimpijska zlata.

Osim što je bila sjajna gimnastičarka, Ruskinja je poznata i po dramatičnim istupima i izjavama.

Khokorina se ovih dana našla u centru pažnje svjetskih medija zbog iznenađujuće izjave i komentara nakon zvaničnog odgađanja Olimpijskih igara u Tokiju.

U intervjuu za ruski Sport Express Kokorina je zaključila da je sve što se dešava Olimpijskom komitetu (zbog globalne pandemije koronavirusa) zbog toga što je Rusiji izrečena zabrana učešća na međunarodnim takmičenjima - zbog sistematskog dopinga.

Ipak, zabranu Rusiji 2019. nije izrekao Međunarodni olimpijski komitet, već Svjetska antidoping agencija.

Kako je Olimpijski komitet odgodio igre zbog globalne pandemije novog koronavirusa, onda je i ona prema Korkinoj posljedica sankcija Rusiji.

"Mislim da se ovo sve dešava jer nisu smjeli uvrijediti Rusiju, uključujući naše sportiste... S razlogom se u našoj himni nalazi stih koji govori da Bog čuva našu zemlju... Da, mislim da je ovo Božja kazna", izjavila je Korkina.

"Bilo je nepotrebno pokretati ovaj politički šou u vrijeme kada se smrtonosni viris širi svijetom", dodala je nekadašnja ruska gimnastičarka.

Top Komentari

Ivica_Osim8
a sto Afriku unististe s Amerima, to nije Božija kazna, mamu bam ****m Amerima, Rusima, Kinezima, Francuzima, Italijanima, Spancima i Englezima vi najvise "vjezabte" s puskama po Africi i najvise ste nafte pokrali
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi