Otac bivšeg bh. reprezentativca Vedrana Princa

Mostarski košarkaški trener Branko Princ oporavlja se nakon srčanog udara

Poznati mostarski košarkaški trener Branko Princ prije dva dana je doživio infarkt i nalazi se na liječenju u SKB Mostar.

Ovim poslom bavi se od 80-tih godina prošlog stoljeća od kada je nakon igračke karijere počeo raditi u KK Lokomotiva. U posljeratnom periodu Branko Princ u nekoliko je navrata trenirao seniorski tim HKK Zrinjski, a sve do nedavno je radio s mlađim kategorijama ovog kluba.

Rad s mladima bio je njegova najveća strast i opsesija, a otac je poznatog košarkaša Vedrana Princa koji je dugo godina igrao za Cibonu, Cedevitu, Široki i Zrinjski, te Slavena koji je nakon košarkaške karijere postao uspješan košarkaški manager.

Prema informacijama koje Pogled.ba ima popularni Prina se nakon dva ugrađena stenta osjeća dobro no u SKB Mostar ostat će dok se ne naprave kompletne pretrage i sve što je potrebno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.