Vedran Princ i službeno rekao zbogom košarci

Nakon 200 odigranih utakmica u dresu s lentom

Vedran Princ i službeno rekao zbogom košarci

Nekadašnji košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Princ večeras je i službeno prije utakmice 11.kola ABA 2 lige koju HKK Zrinjski večeras igra protiv KK Split rekao zbogom igračkoj karijeri.

Vedran Princ iza sebe ima bogatu igračku karijeru u kojoj je dugo vremena u dresu Cibone igrao i u Euroligi, a nastupao je još za HKK Široki, KK Cedevitu i latvijski Ventspils. U dresu Cedevite igrao je i finale ABA lige protiv telavivskog Maccabija, a karijeru je službeno završio večeras s navršenih 36 godina.

Kroz karijeru je osvojio nekoliko nacionalnih prvenstava i Kupova, a kako je sam priznao, kruna karijere bila mu je prošlogodišnja titula sa svojim HKK Zrinjskim u čijem je dresu odigrao prve seniorske minute.

U maloj ceremoniji pred početak utakmice sa Splitom Princu je plaketu zahvalnice i dres sa brojem 200 koji simbolizira Prinčevih 200 utakmica u dresu HKK Zrinjskog uručio predsjednik mostarskog kluba Dalibor Miloš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi