Foto: Bild

Otkupna cijena Hrvata je 20 miliona eura

Bayern i Inter na korak do dogovora: Perišić ostaje u Bavarskoj?

Kako pišu Sportske novosti, Ivan Perišić će vrlo vjerojatno biti jedan od važnijih aktera ljetnog mercata za Bayern. 

Prema izvorima bliskim njemačkom klubu, a koji se poklapaju i s informacijama koje dolaze s Interove strane, Bayern i milanski klub blizu su dogovora o Perišićevom konačnom transferu u redove bavarskog kluba. Hrvatski reprezentativac je ovu sezonu stigao na posudbu za 5 miliona eura, a Bayern ima opciju otkupa njegova ugovora za dodatnih 20 miliona eura.

To je iznos koji je dogovoren prošle godine. U međuvremenu se svijet i nogomet drastično promijenio po izbijanju pandemije. Posljedice na globalno ekonomiju, pa tako i na nogometni biznis, su drastične. Parametri poslovanja će se smanjiti i na tom tragu će Bayern nastojati dogovoriti povoljnu cijenu otkupa Perišićeva ugovora, koji u Interu vrijedi do 2022. godine. Onog trenutka kada je Hansi Dieter Flick potvrđen kao dugoročnije rješenje na klupi Bavaraca, praktično je definiran stav oko Perišića.

Flick je u više navrata vrlo pohvalno govorio o nastupima hrvatskog igrača, ističući njegovu polivalentnost igri, što treneru omogućava da ga koristi na više pozicija. Flickove izjave mogu se tumačiti kao njegova poruka oko Perišićeve perspektive u Bayernu.

Treba reći da su i iz vodstva kluba iskazali zadovoljstvo Perišićevim učinkom (22 utakmice, 5 pogodaka, 8 asistencija, prosjek igre 55 minuta), ali i ponašanjem. Iskusni napadač koji je u veljači navršio 31 godinu, pogotovo ako ga se dobije po novim uvjetima (10-15 miliona eura) ili u trampi s Francuzom Corentinom Tolissom, kojeg želi Interov trener Antonio Conte, vrlo je isplativo rješenje za Bayern. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.