Šta će se desiti ako se fudbaler zarazi koronavirusom kad se sezona nastavi?

Moraju biti spremni na sve

Šta će se desiti ako se fudbaler zarazi koronavirusom kad se sezona nastavi?

Endin Čaušević

Pandemija koronavirusa je prije skoro dva mjeseca u potpunosti prekinula fudbal u skoro cijeloj Evropi, a sezona bi trebala biti nastavljena narednog mjeseca barem u nekim državama.

Od jačih liga mnogi vjeruju da će se prva nastaviti njemačka Bundesliga i to sredinom maja. Mnoge lige već imaju određene planove za nastavak sezone, ali to najviše zavisi od toga kada će dobiti dozvolu za igranje utakmica.

UEFA ne želi ništa raditi na svoju ruku, te će sve odluke biti donijete u dogovoru s vlastima. Najveći strah je sigurno da se zarazi jedan od fudbalera kada se sezona nastavi jer bi to moglo ponovo izazvati veliko širenje virusa.

O tome se već uveliko priča i pokušava naći rješenje, a jedno od njih ponudili su Fudbalski savezi Italije i Njemačke. Oni su objasnili šta će se u Bundesligi i Seriji A dešavati ukoliko se neko od igrača zarazi.

Prvi korak jeste da se zaraženi fudbaler izolira u potpunosti, a potom da se testiraju svi oni koji su bili u kontaktu s njim. Njemu će biti određen karantin od dvije sedmice, a ostatak utakmica će se normalno nastaviti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u Italiji je nešto drugačiji plan nego u Njemačkoj. Na Apeninima će takvoj slučaju također izolirati igrača i testirati sve one s kojima je bio u kontaktu, ali će u karantin morati i ostatak ekipe zbog čega bi liga bila prekinuta na dvije sedmice.

O ovom problemu danas će se raspravljati i u francuskoj Ligue 1 gdje bi se sezona trebala nastaviti u junu pred praznim tribinama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi